Nieuwsbrief Augustus 2019         logo veerse ruiters

Voor je AGENDA 2019

9 september maandag------------------Klusavond vanaf 19 uur

12 september donderdag--------------Dressuurwedstrijd

28 september zaterdag --------------- Ruiterpilates (ongeveer 10.00-15.00)

28 september zaterdagavond--------BBQ en Bingo

1 oktober----------------------------------Start kwartaallessen (4e)

???------------------------------------------oefenparcours

Indoor dressuurwedstrijden op 12 oktober, 16 november, 11 januari 2020 en 21 maart 2020

 

Klusavond

Op maandagavond 9 september willen we met vereende krachten onze accommodatie zo netjes mogelijk maken: de buitenbak strak leggen, de parking opruimen, onkruid uit het terras, ramen wassen, aanvegen, snoeihout afvoeren, binnen alles nalopen etc. Jullie zijn welkom vanaf 19.00 uur, een hark e/o een riek meenemen is handig.

Graag vooraf melden aan

BBQ en BINGO

Zoals inmiddels aangekondigd is: voor in je agenda! 28 september een BBQ en een BINGO.

Uitnodiging voor opgave volgt.

Lucy L.jpg
Prestaties Lucy Louws


Het zal de meeste paardensportliefhebbers wel opgevallen zijn dat Lucy uitzonderlijk goed presteert met haar Evito. Jullie hebben haar kunnen bewonderen bij de opening van onze nieuwe rijhal. Prachtige stukken verschenen over haar en haar prestaties in de PZC en in de Hoefslag. In Hickstead heeft ze niet alleen deelgenomen aan een internationaal aansprekende topwedstrijd maar ook is ze uitgekomen voor het Nederlands team. Grand-Prix rijden is één, internationaal GP rijden is twee, een A-kaderscore is drie maar uitkomen voor je land is super! Van harte gefeliciteerd met je prestaties Lucy en geniet ervan, wij leven met je mee en gunnen het je van harte!

Ruitertraining in de foyer

Vanaf dinsdag 1 oktober wordt er elke dinsdagavond ruitertraining in de foyer gegeven door Wim de Looff. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen die gericht zijn op de vaardigheden die een ruiter zou moeten hebben. Coördinatie, lenigheid, houding, core-stability, gerichte (ont)spanning en balans komen aan de orde. Veel daarvoor bedoelde oefeningen zullen te herkennen zijn uit Yoga, Pilates en vele andere methodes die in de loop van de jaren meer of minder populair zijn geworden of geweest. Vanaf 1 oktober kun je inschrijven via de uitnodiging voor de kwartaallessen. 3 september beginnen we vast met de laatste groep van vorig seizoen, In september kun je op de dinsdagavond eens komen kijken of het iets voor je is. Tijden en aantal groepen zijn eventueel aan te passen aan de hand van wensen van degenen die opgeven. Graag eigen matje meenemen!

Maximaal 10 personen. Inschrijven voor 40 euro per kwartaal bij

Regiokampioenschap Zeeland en districtskampioenschappen Mennen

Hier het overzicht van de Zeeuws outdoor Kampioenen 2019:

Paarden:

-Annemarie Geldof kampioen Z paarden Eventing met Bambusha

-Kees Francke districtskampioen Z-dressuur paarden enkelspan met Silvano (Hoogland)

Pony’s:

-Helene Louwerse kampioen Z2-dressuur + reservekampioen L springen met Twister en reserve kampioen M1 dressuur met Viper

-Lieve Krijgsman Reserve kampioen L2 dressuur

-Yentel Hamelink reserve kampioen B cat. C

-Annabel Adriaanssen kampioen L2 cat D dress + reserve kampioen B cat D dress + reserve kampioen M springen pony’s

-Lotte Provoost Kampioen Z spr pony’s

-Renate Provoost: districtskampioen SGW enkelspan pony’s M&Z (Blaricum)

De verenigingskampioenschappen:

Alleen de pony’s hebben meegedaan aan het verenigingskampioenschap, ze zijn 2e geworden en dus helaas niet afgevaardigd naar Ermelo.

De kampioenen gaan naar de Hippiade op 24 augustus de Pony’s, 30 en 31 augustus de paarden en 14 september het mennen.

 

Opleiding Aspirant Instructeur Mennen

Is er binnen uw vereniging een enthousiaste menner die het leuk vindt om anderen te leren mennen?
Dan is de Opleiding Aspirant Instructeur Mennen echt iets voor deze menner!
In deze opleiding leer je de basiskennis over Mennen in het enkelspan, Rijtechniek (hoe beïnvloed je het lichaamsgebruik van een paard optimaal), basiskennis Voeding & Gezondheid, Omgang & Verzorging en didactiek (het lesgeven). Daarnaast komen de onderwerpen longeren, het menbewijs en het Achenbach systeem aan bod.
Je moet minstens 16 jaar oud zijn, op minimaal B-niveau mennen en je moet ook wekelijks de beschikking hebben over een aanspanning met paard of pony met een stokmaat boven de 110 cm om mee te nemen naar de opleidingslocatie voor de praktijklessen en examens.
De opleiding bestaat uit 20 opleidingsbijeenkomsten op doordeweekse avonden in de periode oktober tot en met maart. De startbijeenkomst zal in Ermelo worden gehouden. Bij voldoende deelname zullen de cursussen worden gehouden op 3 locaties namelijk Steenwijk, Ermelo en Tilburg.
Meer informatie over deze menopleiding en de wijze waarop men zich kan inschrijven vindt u op https://www.knhs.nl/instructeurs/opleiding-aspirant-instructeur-orun-2/opleiding-aspirant-instructeur-mennen/. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben dan kunt u zich wenden tot de afdeling opleidingen via . 

 

 

De Lecher antenne

Judith Adriaansens , natuurgeneeskundige, zal een cursus geven over het gebruik van de Lecher antenne.

De Lecher Antenne ( LA) is een fantastisch instrument, waarmee je snel en effectief informatie kunt vergaren over hoe het met je dier ( en alles wat leeft ) gaat. Denk aan het lokaliseren van pijn en ontstekingen, het onderscheiden van  pijn en jeuk, vaststellen of het een schimmel kunt is …..maar ook Woonbiologie ( opsporen water ader), testen van voedingsmiddelen etc.

Informatie bij Wendy van de Lindeloof:

Gebruik accommodatie:

In de ledenvergadering is afgesproken dat de accommodatie verhuurd kan worden. Aanvragen daarvoor kunnen gedaan worden bij het bestuur:

 

Springwedstrijden

Op de ledenvergadering is het al aan de orde geweest bij de bespreking van de kalender met de vraag waar de springwedstrijden bleven. We denken dat de accommodatie uitermate geschikt is voor oefenparcoursen (binnen in het parcours losrijden en aansluitend geheel of deel parcours springen) voor wedstrijden is er een inspringgelegenheid nodig en daar zijn bij de springkwaliteit van de buitenbak grote twijfels over en bovendien twijfelen we aan voldoende deelnemers.  

Binnenkort kunnen jullie de uitnodiging voor oefenparcoursen tegemoetzien!

Gezocht:

We zoeken nog leden met een horecavergunning e/o SVH (sociale hygiëne)


Aandacht voor Mest blijft!


Sponsorkliks:

Denk bij je bestellingen op internet aan sponsorkliks!

De stand is inmiddels al een mooie: 266,69 euro

Vriendelijke groeten van

Het bestuur van Veerse ruiters

*De informatie verzonden met dit e-mailadres is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan. Alle e-mailberichten (inclusief bijlagen) van Veerse ruiters zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd volledig juist, compleet en actueel is. De informatie verstrekt via e-mail is dan ook bedoeld als algemene informatie en hier kunnen verder geen rechten aan worden ontleend.